Introductie Doe-het-zelf levering bij WBA/VULA FttH

Publication date 12 juli 2019

Met het WBA Doe‑Het‑Zelfmonteursproces heeft u als wholesaleklant nu de mogelijkheid om in het kader van levering en onderhoud van WBA-verbindingen over koper (nazorg, service en levering) en glas FttH (nazorg en service) zelf bepaalde werkzaamheden te verrichten in het (bovengrondse) infrastructuurdomein. Per 13 september 2019 worden deze werkzaamheden uitgebreid met Doe-Het-Zelf voor levering van glas (FttH) voor ordertypen NL6 Aanleg, NL6 Migraties en NL11 Vervangen FTU, allen met een minimale doorlooptijd van 3 werkdagen.

De uitbreiding geeft u de volgende mogelijkheden:

Bij het ordertype NL6 Aanleg kunt u voor de aanleg van een nieuwe glasvezelverbinding met behulp van een eigen monteur een patch trekken.

Bij het ordertype NL6 Migraties kunt u met behulp van de eigen monteurs patches trekken of verwijderen.

Voor het ordertype NLS11 gaat het om zowel de aanleg als migraties van glasvezelverbindingen, waarbij u met behulp van de eigen monteurs patches kunt trekken of verwijderen inclusief het vervangen van de FTU.

Indien gebruik wordt gemaakt van het Doe het zelfmonteursproces voor een van deze ordertypen geldt een afwijkend VVE tarief. Dit tarief vindt u in de Annex Tarieven. Verdere uitleg over het DHZ proces vindt u in het amendement, de procesbeschrijving WBA DHZ  en het Handboek monteursdiensten WBA DHZ op onze website op de productpagina van WBA.