Introductie koper naar glas migratiedienst bij ODF FttH

Publication date 30 oktober 2020

KPN is op grote schaal actief met de uitrol van glasvezel, met volgend jaar nog meer aansluitingen dan dit jaar. Tevens heeft KPN aangekondigd dat op adressen waar glasvezel beschikbaar is, op termijn het koper uitgaat.

Om te zorgen dat de overgang naar de glasvezelaansluiting snel en soepel verloopt, ontwikkelt KPN een aantal ODF en WBA/VULA diensten die per 2 januari 2021 beschikbaar zijn, waarmee het mogelijk wordt om bij de uitrol van glasvezel direct over te stappen. Voordelen hiervan zijn de enkele arbeidsgang, de klant hoeft maar één keer thuis te zijn en direct gebruik van de best mogelijke access techniek.

Bij de ODF dienstverlening komt een aanvulling op de bestaande NT installatiedienst. Naast de installatie van de NT kan door de monteur ook het op koper werkende modem worden omgezet naar de glasaansluiting en worden enkele testen om de goede werking aan te tonen uitgevoerd.

KPN zal deze nieuwe dienst per 2 januari 2021 aanbieden. U vindt in Annex Dienstbeschrijving de nadere toelichting van deze nieuwe aanvullende dienst en Annex Tarieven de bijbehorende kosten.