Introductie koper naar glas migratiedienst en aanvullende NT installatiediensten bij WBA/VULA FttH

Publication date 30 oktober 2020

Momenteel biedt KPN is op grote schaal actief met de uitrol van glasvezel, met volgend jaar nog meer aansluitingen dan dit jaar. Tevens heeft KPN aangekondigd dat op adressen waar glasvezel beschikbaar is, op termijn het koper uitgaat.

Om te zorgen dat de overgang naar de glasvezelaansluiting snel en soepel verloopt, ontwikkelt KPN een aantal ODF en WBA/VULA diensten waarmee het mogelijk wordt om bij de uitrol van glasvezel direct over te stappen. Voordelen hiervan zijn de enkele arbeidsgang, de klant hoeft maar één keer thuis te zijn en direct gebruik van de best mogelijke access techniek.

De WBA/VULA dienst stopt bij de FTU (EoF/GoF) of bij de ONT (GPON). Afnemers dienen zelf installatie van NT en modem te doen. Met aanvullende diensten kan KPN NetwerkNL deze werkzaamheden uitvoeren en wordt het proces nog efficiënter. De volgende diensten worden daarom voor WBA/VULA op FTTH aansluitingen aangeboden:

·       Bij GPON de installatie en activatie van de ONT in geval van een al aanwezige FTU (NL6)

·       Bij EoF/GoF de levering en installatie van een standaard NT, voor verschillende situaties: FTU aanwezig (NL6), FTU nog niet aanwezig (NL7,8,9), FTU te vervangen (NL11)

·       In combinatie met bovenstaande diensten ook de migratiedienst van koper naar glas. Hierbij wordt door de monteur het op koper werkende modem omgezet naar de glasaansluiting, inclusief enkele testen voor het aantonen van de goede werking.

KPN zal deze nieuwe diensten per 2 januari 2021 aanbieden. U vindt in Annex 4 de bijbehorende tarieven en in Annex 3 de procesbeschrijvingen van deze nieuwe diensten.