Introductie soft connect bij WBA/VULA FttH

Publication date 18 september 2020

Met de komst van de nieuwe IT-suite voor WBA/VULA kan KPN opnieuw een verbetering in het aanbod doorvoeren.

Met soft connect zijn sinds begin dit jaar al leveringen van koper mogelijk zonder fysieke handelingen, ook wel zero‑touch provisioning genoemd. Daarbij verloopt het leveringsproces geheel automatisch en wordt de DSLAM poort direct na ontvangst van een order geactiveerd (levertijd 0 werkdagen). 

Met ingang van 1 november 2020 maakt KPN soft connect ook mogelijk voor levering van WBA/VULA verbindingen op FttH op basis van GPON voor aanlegorders NL6, waarbij tussen DSLAM-poort en eindgebruiker geen losse patches worden toegepast. Vanaf FPI versie 24 wordt getoond of een aanlegorder met een bepaald technologietype via soft connect geleverd kan worden.

Vanaf een nader aan te kondigen datum begin 2021 komt ook deze verbetering ook beschikbaar voor de levering van WBA/VULA verbindingen op basis van EOF/GOF, voor aanlegorders NL6, waarbij er op de ODF verdeler nog een patchkabel verbonden is tussen enerzijds de DSLAM-poort en anderzijds het adres van de eindgebruiker. Dit tegelijkertijd met de introductie van soft connect in het kader van de ODF Access dienst.