Uitstel nieuwe WBA/VULA bestelportal en nieuwe B2B berichtenversies

Publication date 15 november 2019

Op 4 oktober 2019 heeft KPN aangekondigd dat op 2 december 2019 de nieuwe WBA/VULA bestelportal live zou gaan. Gelijktijdig op deze datum zouden een aantal nieuwe B2B berichtenversies beschikbaar gesteld worden (nieuwsbrief 26 juli 2019) met functionaliteiten die ook in de nieuwe WBA/VULA bestelportal aangeboden worden.

Bij de zogenaamde penetratietesten van deze bestelportal en de bijbehorende testomgeving zijn enkele security-issues naar boven gekomen, die eerst opgelost dienen te worden. KPN wil er zeker van zijn dat de portal voldoet aan de laatste eisen op security gebied. Daarom stelt KPN de live-datum van de nieuwe bestelportal tot nader order uit. Deze vertraging heeft ook gevolgen voor een aantal van de nieuwe B2B berichtenversies.

Twee nieuwe B2B berichtenversies worden samen met de nieuwe WBA/VULA bestelportal uitgesteld. Het gaat daarbij om de volgende B2B berichtenversies die dus niet op 2 december 2019 beschikbaar zullen komen:

·        Revise order v10

·        Swap order v10

De volgende nieuwe B2B berichtenversies zullen niet zoals aangekondigd in de nieuwsbrief van 26 juli 2019 beschikbaar komen per 2 december 2019 maar op 13 januari 2020:

·        New-Line v58

·        Change-Line v54

·        Replan v44

·        Nieuwe versie van FPI v24

KPN zal de huidige webGui van de WBA-Portal per 13 januari 2020 aanpassen met de functionaliteit die met deze nieuwe berichtenversies wordt aangeboden.

De datum voor de nieuwe WBA/VULA bestelportal, de Revise order en de Swap order wordt op een later moment, met een aankondigingstermijn van 2 maanden, in de nieuwsbrief aangekondigd.