Update WBA/VULA Annex 5 Netwerkinfo en WBA Publicatielijst

Publication date 18 december 2020

KPN publiceert wekelijks diverse bestanden met geactualiseerde informatie over de geografische dekking van het WBA netwerk. Voor het FTTH en het FTTO netwerk wordt dit zelfs op adresniveau gedaan; in de WBA FttH Nederland txt-file en de WBA FttO Nederland txt-file.

Daarnaast verstrekt KPN informatie over de uitkoppelpunten van de WBA dienst: de NWAP en LWAP locaties, over de centrales en straatkasten van waaruit de WBA koperdiensten worden geleverd en over APOPs van waaruit de WBA FTTH diensten worden geleverd. Deze informatie is sinds enkele maanden in één nieuw totaal Excel bestand opgenomen, met per tabblad de verschillende gegevens.

Met de komst met de nieuwe IT suite is het mogelijk geworden om ook voor koperadressen meer informatie over de WBA aansluiting op te leveren. Vanaf 18 december 2020 is er een nieuwe WBA Publicatielijst beschikbaar, waarin naast FTTH en FTTO nu ook de koperlijnen zijn opgenomen. De specificaties van dit nieuwe bestand waren al eerder via de WBA Release Notes verspreid. Het bestand is vanaf heden wekelijks beschikbaar. De huidige WBA FttH Nederland en WBA FttO Nederland txt-files zullen per 1 juni 2021 verdwijnen.

Dit bestand is vanaf 18 december 2020 wekelijks te vinden in de nieuwe MijnKPN Wholesale klant portal, onder Documenten, als WBA Publicatielijst.