Wijziging minimale levertermijn NLS1 Testen en Labelen orders voor MDF Access en VULA/WBA

Publication date 14 december 2018

De wensdatum voor levering van een NLS1 order met Testen & Labelen (T&L) voor MDF Access dient momenteel minimaal 8 werkdagen te liggen vanaf de eerste werkdag na de datum van orderinleg, voor zowel het DHZ als het reguliere proces. Voor VULA/WBA dient de wensdatum momenteel minimaal één werkdag buiten de minimale levertermijn van 10 werkdagen te vallen, voor zowel het DHZ als het reguliere proces.

Vanaf 15 februari 2019 kunnen Dienstafnemers die met KPN het Amendement MDF Access Doe-het-zelfmonteursproces respectievelijk het Amendement WBA Doe-het-zelfmonteursproces hebben gesloten, voor levering van NLS1 T&L orders ((exclusief Enige Bewoner (EB) en Complex Adres (CA)) een kortere termijn kiezen, namelijk 2 werkdagen bij MDF Access en 3 werkdagen bij VULA/WBA, als alle monteursactiviteiten worden uitgevoerd door hun eigen doe-het-zelfmonteur (kruisdraden én T&L). Binnen ca. 1 werkdag na ontvangst van een dergelijke leveringsorder stuurt KPN een werkbon naar de doe-het-zelfmonteur van Dienstafnemer, waarna deze uiterlijk op de wensdatum dient te worden uitgevoerd en gereed gemeld.

Dienstaanbieders die niet het MDF Access DHZ amendement of het WBA DHZ amendement hebben afgesloten, kunnen voor levering van NLS1 T&L orders (inclusief Enige Bewoner (EB) en Complex Adres (CA))  vanaf 15 februari 2019 ook een kortere termijn kiezen, namelijk 7 werkdagen bij MDF Access en 8 werkdagen bij VULA/WBA.