Bestelmogelijkheid van WBA ADSL1 (ADSL_POTS) technologie stopt per 27 januari 2017

Publication date 27 januari 2017

Zoals reeds aangekondigd in diverse nieuwsbrieven, gepubliceerd in annex 2 van het WBA-referentieaanbod en afgestemd in de task force WBA/WEAS van het FIST stopt KPN met de verkoop van WBA gebaseerd op ADSL1-technologie.

Met ingang van vandaag is het niet meer mogelijk nieuwe ADSL_POTS-verbindingen te bestellen en kunt u alleen nog toekomst vaste technologie bestellen, zoals ADSL2+ of (B)(V)VDSL.

Uw bestaande ADSL1-verbindingen blijven voorlopig gewoon intact maar zullen op termijn wel gemigreerd moeten worden naar toekomst vaste technieken. Wijzigingen (Change & Modify) op de ADSL_POTS zijn alleen mogelijk als het een wijziging betreft naar een toekomst vaste xDSL-techniek.

Het dichtzetten van de bestelmogelijkheid van de verouderde ADSL1-techniek is één van de stappen die KPN neemt in het traject van portfolio simplificatie. WBA-verbindingen gebaseerd op ADSL1- technologie worden al geruime tijd niet meer besteld omdat er geavanceerdere technologieën beschikbaar zijn, zoals ADSL2+ of (B)(V)VDSL die meer bandbreedte bieden. Omdat de ASAM Dslam-apparatuur, waarmee ADSL1-verbindingen geleverd worden, aan het einde van haar lifecycle is, zullen bestaande ADSL1-verbindingen op termijn ook gemigreerd moeten worden. KPN zal hier binnenkort uitgebreider over communiceren.

U vindt de WBA Annex 2 Technische Specificaties op de productpagina van WBA op onze website. 

Voor vragen kunt u contact opnemen met uw KPN-contactpersoon.