End of life WBA ADSL_POTS per 1 maart 2020

Publication date 14 juli 2017

Per 1 maart 2020 stopt KPN definitief met de WBA ADSL_POTS dienstverlening. Het besluit tot aanpassing van het WBA-referentieaanbod is afgestemd en overeengekomen in de task force WBA/WEAS van het FIST.

Sinds 27 januari 2017 geldt een End-of-Sales voor WBA ADSL_POTS (ook bekend ADSL1) en kunt u al geen nieuwe verbindingen meer bestellen. Uw bestaande ADSL_POTS verbindingen blijven voorlopig gewoon intact maar zullen voor 1 maart 2020 gemigreerd moeten zijn naar toekomst vaste technieken zoals ADSL2+_POTS, (B)(V)VDSL_POTS, FTTH of FTTO.

Een van de stappen die KPN heeft genomen in het traject van portfolio simplificatie is het dichtzetten van de bestelmogelijkheid van de verouderde ADSL1 techniek. WBA-verbindingen gebaseerd op ADSL1 technologie zijn niet meer van deze tijd omdat er geavanceerdere technologie├źn beschikbaar zijn, zoals ADSL2+,  (B)(V)VDSL of glas die aanzienlijk meer bandbreedte bieden. De ASAM Dslam-apparatuur, waarmee KPN ADSL_POTS verbindingen levert is aan het einde van haar lifecycle. Daarom zult u bestaande ADSL_POTS verbindingen moeten migreren. Met een Change Line order kunt u uw bestaande dienst migreren naar een toekomst vaste dienst.

Voor vragen kunt u contact opnemen met uw service level manager.