Uitnodiging deelname aan Overstapservice Zakelijk

Publication date 21 april 2017

Vereniging COIN nodigt u uit om deel te nemen aan de door telecomaanbieders ontwikkelde Overstapservice Zakelijk. Met de Overstapservice Zakelijk kunnen zakelijke eindgebruikers gemakkelijk en soepel overstappen met gebundelde diensten van internet, vaste telefonie en/of televisie. De nieuwe aanbieder zegt namens de eindgebruiker het huidige contract op bij de huidige aanbieder. Hiermee is de dienstonderbreking bij de overstap zo kort mogelijk en worden dubbele kosten voorkomen.

Aanbieders die de Overstapservice Zakelijk aanbieden hebben zelfreguleringsafspraken gemaakt. Deze afspraken voorzien in een groot aantal verbeteringen:

  1. Heldere informatievoorziening richting de klant
    Aanbieders informeren de zakelijke gebruiker via hun website op een heldere en eenduidige wijze over het overstapproces. Daarnaast wordt de informatievoorziening over de huidige diensten en contracten van een klant verbeterd. Hiertoe is een machtigingsproces ingericht.
  2. Verbeterde synchronisatie en hogere leverbetrouwbaarheid bij overstappen
    Procesverbeteringen en procedures voor de uitwisseling van informatie tussen aanbieders tijdens een overstap, resulterend in een soepeler verloop van de overstap met een hogere leverbetrouwbaarheid en minimale dienstonderbreking.
  3. Introductie van een geautomatiseerde overstapservice voor de zakelijke markt
    Het COIN-platform Overstappen is uitgebreid voor gebruik in de zakelijke markt. Met dit platform kunnen telecomaanbieders gestandaardiseerd en efficiƫnt overstapverzoeken uitwisselen, in navolging van de al bestaande overstapservice voor consumenten.

Voor meer informatie en deelname kunt u contact opnemen met het secretariaat van Vereniging COIN, via secretariaat@coin.nl.

Vereniging COIN is een samenwerkingsverband van aanbieders van elektronische communicatiediensten en netwerken. COIN biedt diensten aan die aanbieders helpen onderling efficiƫnter samen te werken, bijvoorbeeld als het gaat om het eenvoudig overstappen zodat eindgebruikers eenvoudig van aanbieder kunnen wisselen, waardoor zij bereikbaar zijn en blijven. Meer informatie en overige activiteiten van Vereniging COIN vindt u op www.coin.nl.