Update verbeteringen leveringen WBA-glasvezel

Publication date 13 januari 2017

In het weekend van 17/18 maart 2017 voeren we verbeteringen door voor de leveringen van WBA op basis van FttH glasvezel. Dit was eerder uitgesteld, zoals gecommuniceerd in de nieuwsbrief van KPN Wholesale op 4 november 2016. Gedurende dit weekeinde voegen we onze leveringsprocessen voor (FttH) glas en koper samen. Hierdoor kunt u profiteren van een aantal verbeteringen voor de leveringen van WBA-glasvezel. Zowel qua performance als functionaliteit.

Performance verbeteringen

Op KPI‑4a (plandatum = wensdatum) geldt dan voor NLS6, NLS7, NLS8 en NLS9 een norm van 95%. En in KPI‑4b verkorten we de standaard (bruto) levertijden van de ordertypes NLS7 en NLS8 naar 14 respectievelijk 18 werkdagen.

Functionele verbeteringen

U kunt vanaf half maart voor WBA‑FttH orders een wensdatum (een werkdag) en extra contactinformatie opgeven voor uitvoering van de order. Ook ontvangt u vaker een statusupdate over uw order, waarbij we een aantal nieuwe zogenoemde errorcodes introduceren. Daarnaast bieden wij voortaan NT-installaties door Reggefiber en voeren wij een aantal systeemoptimalisaties door. Alle (functionele) verbeteringen hebben betrekking op WBA‑FttH. Op WBA‑FttO zijn deze functionaliteiten vooralsnog niet beschikbaar.

Voor operationeel inhoudelijke informatie verwijzen wij u naar de release notes van WBA. De aanpassingen zullen worden doorgevoerd in versie 3.16 van Annex 3 bij de raamovereenkomst WBA, die binnenkort op de website zal worden gepubliceerd.