WBA FPI 2.0 is live

Publication date 12 augustus 2016

Vandaag gaat de nieuwe WBA Functional Productinfo (FPI) 2.0 live, zoals aangekondigd in de nieuwsbrief van Wholesale van 3 juni jl. en in de WBA Release Notes van juni en augustus. Deze FPI draagt sterk bij aan een vereenvoudiging van het WBA-portfolio en de WBA-processen. FPI 2.0 bevordert het gebruikersgemak en de output is een stuk overzichtelijker.

Zo koppelt FPI 2.0 de verwachte haalbare bitrate terug op een specifiek adres voor zowel up- als downstream per access techniek. De respons door middel van FPI-packages en portfolio ID's komt hiermee te vervallen.

De FPI 2.0 B2B-interface is voorbereid op een aantal vervolgstappen om de informatievoorziening in de toekomst verder te verbeteren. Zo nemen we bij een volgende release van de FPI ook een planning voor netwerkupgrades op.

De eerder gepubliceerde 'preliminary' FPI 2.0 specificatie is inmiddels ge├╝pdatet en zoals gebruikelijk geplaatst op de documentenpagina van de WBA Portal (map 030). Deze specificatie bevat ook de FPI 2.0 WEB GUI-schermen die nu beduidend overzichtelijker zijn. WEBGUI-gebruikers merken vanaf vandaag direct het verschil in gebruikersgemak.

De huidige B2B-versies van de FPI (versie 11, 12, 13) blijven nog tot 1 oktober 2017 beschikbaar.

Vragen en opmerkingen

Als u verdere vragen heeft over genoemde ontwikkelingen dan kunt u contact opnemen met uw Service Level Manager of een e-mail sturen aan levering-wba@kpn.com.

De WBA Release Notes vindt u terug op de WBA Portal (map 001 WBA Release notes).