Aanpassing in het onderscheid op de zakelijk glasvezel onnet services per 1 juli 2014

Publicatie datum 30 april 2014

In de nieuwsbrief van KPN Wholesale van 21 maart 2014 hebben wij ter introductie aangekondigd om drie verschillende onnet typen aansluitingen voor zakelijk glasvezel te gaan onderscheiden. Deze drie onnet typen verschillen in de eenmalige tarieven. Het tariefbesluit HKWBT/HL onderscheid echter slechts twee typen aansluitingen, namelijk onnet en nearnet. Derhalve passen wij middels dit nieuwe bericht ons eerdere bericht van 21 maart aan, zodat het in lijn komt met het onderscheid in het tariefbesluit. 

  • De NLS1- en NLS2-aansluiting zijn beide onnet aansluitingen, waarvoor de tarieven onder het onnet tariefplafond dienen te blijven en gelijk dienen te zijn. Op dat punt past KPN Wholesale het op 21 maart 2014 aangekondigde tarief voor Onnet NLS2 aan en stellen wij het gelijk aan het Onnet NLS1-tarief (voor WEAS € 750,-).
  • De door KPN Wholesale aangekondigde NLS3-variant is in termen van het tariefbesluit een nearnet aansluiting. Er is immers geen vrij glasvezelpaar beschikbaar en er dienen graafwerkzaamheden naar de eindgebruikerslocatie plaats te vinden. is, Tarieven voor een NLS3-aansluiting dienen daarom onder de nearnet tariefplafonds te liggen. Op dat punt handhaaft KPN Wholesale het op 21 maart 2014 aangekondigde tarief voor Onnet NLS3 (voor WEAS € 1500,-).

Overigens bestaan er voor alle drie de onnet typen aansluitingen sowieso verschillen in de omvang van de las- en/of graafwerkzaamheden. Deze verschillen kunnen resulteren in verschillen in levertijden. De nieuwe onnet services en tarieven gaan in op 1 juli 2014.

Meer informatie vindt u in de aangepaste dienstbeschrijvingen en prijslijsten van WEAS, DWDM ILL, SDH ILL en DF ILL op onze website. De wijzigingen gaan dus ook in op 1 juli 2014 en niet zoals in onze eerdere berichtgeving per 22 mei 2014.

Heeft u nog vragen? Neemt u dan gerust contact op met uw Service Level Manager.