Aanpassingen DWDM-aanbod

Publicatie datum 26 februari 2016

KPN Wholesale past het aanbod en de tarieven voor DWDM ILL en DWDM Backhaul/Trunk aan per 26 februari 2016. We vereenvoudigen het aanbod, zodat het beter aansluit bij de wensen en vooruitzichten in de markt. We brengen het aantal varianten terug van 9 naar 5, waarbij u de volgende uitvoeringen kunt blijven afnemen: Single (Regulier Standard), Premium, Premium B, Dual en Dual Split.

De gecombineerde uitvoeringen, zoals DWDM Dual Split Premium B kunt u voortaan aanvragen als 2 verbindingen DWDM Premium B (één DWDM Premium B verbinding naar uw Telco locatie A en één DWDM Premium B verbinding naar uw Telco locatie B).

Tariefswijziging

Daarbij wijzigt KPN Wholesale de tarieven voor DWDM ILL en DWDM Backhaul/ Trunk. De maandelijkse tarieven voor Premium-, Premium B- en Dual-diensten zijn voortaan gelijk. De eenmalige vergoeding van een Premiumdienst kan wel lager zijn dan een Premium B- of Dualdienst, bijvoorbeeld als er glasvezels moeten worden aangelegd voor een redundante aansluiting.

Daarnaast verlaagt KPN Wholesale de volgende tarieven:

  • voor 10 Gbit/s met 10 tot 30%
  • over enkele maanden verwachten we ook een speciaal aanbod te kunnen doen voor 4x 10 Gbit/s en 10x 10 Gbit/s
  • voor DWDM ILL en DWDM Backhaul/ Trunk naar en tussen KPN-datacenters in Haarlem, Amsterdam (Oude Meer), Aalsmeer, Rotterdam, Almere, Groningen, Apeldoorn en Eindhoven

Het complete aanbod vindt u in de loop van vandaag op de productpagina van DWDM op onze website.

Door middel van de Postcode Tool op onze website krijgt u snel en eenvoudig een tariefindicatie voor een DWDM ILL naar een klantlocatie.  

Als algemeen advies voor WEAS en DWDM ILL geldt: voor klantaansluitingen tot 1 Gbit/s (Premium) bent u voordeliger uit met een WEAS-aansluiting; voor klantaansluitingen vanaf 1 Gbit/s is DWDM ILL Premium voordeliger.