Aansluiting op aanvraag bij kleinere nieuwbouwprojecten

Publicatie datum 16 november 2012

Bij nieuwbouwprojecten van minder dan 250 woningen gaat KPN per 1 januari 2013 over op een vraag gestuurde aansluiting van deze woningen op het vaste netwerk. Alleen op aanvraag en bij bestelling van uw klant realiseert KPN tot in de woning een aansluiting op het netwerk van KPN voor televisie, internet en (vaste) telefoon.

Als uw klant een aansluiting bestelt, zorgt KPN dat de bedrading van de koperinfrastructuur in de straat naar de woning wordt getrokken en dat de woning wordt voorzien van een aansluitpunt. Het duurt twee weken om uw klant aan te sluiten. U kunt voor deze aansluitingen een MDF order van het type New Line Service 1 indienen, tegen het voor dat ordertype geldende tarief. Voor de levering van deze orders zijn de gebruikelijke serviceniveaus echter niet van toepassing.

Nieuwbouwprojecten van minder dan 250 woningen voorziet KPN van een koperinfrastructuur tot in de straat. Omdat niet alle bewoners van nieuwbouwhuizen kiezen voor uw diensten of de diensten van KPN, is het niet rendabel om in alle woningen standaard een aansluiting voor televisie, internet en telefoon aan te leggen. Daarom kiest KPN er in deze gebieden voor om dit vanaf 1 januari 2013 alleen op aanvraag van de klant te doen.

Daarbij 'verglaast' Nederland gestaag: steeds meer consumenten en bedrijven maken gebruik van telefonie, interactieve televisie en supersnel internet via glasvezel. KPN legt (met zijn partner Reggefiber) glasvezel aan in woonwijken en op bedrijventerreinen. Voor nieuwbouw hanteert KPN daarbij een ondergrens van 250 woningen. Op dit moment is het niet haalbaar om kleinere nieuwbouwwijken te voorzien van de glasvezelinfrastructuur.

Hebt u vragen dan kunt u contact opnemen met uw accountmanager.