B2B-koppeling voor WEAS offertes en orders

Publicatie datum 31 mei 2013

Volledig automatisch uw bestelling voor een WEAS-verbinding plaatsen? Eind juli staat de implementatie gepland van nieuwe functionaliteiten in de WEAS-leverstraat. Een vernieuwde B2B-koppeling voor de WEAS Postcodetool en een nieuwe B2B-koppeling voor het WEAS-klantportaal (WES) komt dan beschikbaar. Hierdoor kunt u dan ook uw offerte-aanvraag via de B2B-koppeling van de Postcodetool doen en verder uw bestelling afhandelen via de WES B2B-koppeling.

Met de huidige B2B-koppeling van de Postcodetool kunt u al volledig geautomatiseerd prequals uitvoeren en informatie verkrijgen over glas- of kopernetwerk op een specifiek adres. Met de vernieuwde B2B-koppeling van de Postcodetool kunt u straks ook de check voor Onnet/Nearnet voor WEAS-koper uitvoeren en vastleggen offerte met fixed price. Vervolgens kunt u via de vernieuwde B2B-koppeling van WES de offerte omzetten in een bestelling voor uw WEAS-verbinding. Gedurende de realisatie van uw order vindt de uitwisseling van berichten over uw bestelling eveneens plaats via de B2B-koppeling van WES. Zo kunt u gemakkelijk uw prequals, offerte-aanvragen en bestelling voor een WEAS-verbinding afhandelen.

Daarnaast heeft KPN deze week een aantal verbeteringen in WES doorgevoerd, waaronder de communicatie in de notifiers. De poortpositie van de Ethernet Virtual Circuit (EVC) staat voortaan opgenomen in de PVO-notifier (Protocol van Oplevering), waardoor er geen verwarring ontstaat op welke poort van de Customer Premises Equipment (CPE) uw EVC is opgeleverd. Verder ontvangt u gedurende de levering een notifier 'location type' als de locatie wijzigt, bijvoorbeeld bij een wijziging van 'onnet' naar 'nearnet'. Ook krijgt u een notifier 'reject' als een offerte-aanvraag vanuit KPN wordt afgebroken.

In juni ontvangt u meer detailinformatie over de nieuwe B2B-koppeling.