De Cloud groeit

Publicatie datum 13 juni 2014

Ieder jaar presenteert branchevereniging Nederland ICT de marktontwikkelingen in de ICT-branche. Dit doen zij door middel van de ICT-marktmonitor en deze is onlangs gepubliceerd voor de verwachting over 2014. De Nederlandse ICT-markt zal naar verwachting met 2,1 procent groeien. Deze groei wordt met name veroorzaakt door bestedingen aan innovatieve Cloudoplossingen.

De grootste groei wordt verwacht in het software segment (5,3%) waarbij vooral bestedingen sterk groeien die gaan naar software die draait op een Hosted platform (+ 37,1%) of publieke cloud (+20,6%). Ongeveer een kwart van de software-bestedingen gaat hiermee naar software die elders draait dan op een eigen server op een eigen vestiging. Wanneer we kijken naar alle bestedingen in de publieke cloud, groeit deze naar verwachting met ongeveer 26% naar 1,2 miljard in 2014. 

KPN Wholesale herkent deze trend en wij kunnen snel en eenvoudig Cloud diensten aan uw portfolio toevoegen. Heeft u interesse in wat de Cloud voor u kan betekenen?Neemt u dan gerust contact met ons op. Wij adviseren en helpen u graag.

Bekijk de volledige  marktmonitor van ICT Nederland op www.ictmarktmonitor.nl/