Differentiatie voor zakelijke glasvezel on-net services

Publicatie datum 21 maart 2014

KPN onderscheidt op On-net locaties 'gemakkelijke' en 'meer complexe' aansluitingen. Onder de 'gemakkelijke' variant valt een On-net NLS1 en 2. Hierbij is veelal slechts sprake van patchwerkzaamheden of eenvoudige laswerkzaamheden waarvoor geen graafwerkzaamheden en bijbehorende vergunningen nodig zijn. De meer complexe NLS3 variant omvat meerdere laswerkzaamheden of betekent zelfs het aanleggen van nieuw glasvezel waarvoor KPN vergunningen dient aan te vragen. De NLS3 variant kent een langere levertijd dan de varianten NLS 1 en 2. De Postcode Tool geeft voor zowel WEAS als DWDM, SDH ILL als Dark Fiber ILL aan of u te maken heeft met een On-net NLS1, 2 of 3 aansluiting en het bijbehorende tarief. U vindt dit ook terug in de offerte voor uw verbinding

Door in het offertetraject een scherper onderscheid te maken naar drie typen on net locaties met bijbehorende levertijden verwacht KPN dat de indicatieve levertijden in de offertefase beter aansluiten bij de daadwerkelijke levertijden waardoor verrassingen in het besteltraject worden voorkomen. Door de productdifferentiatie en de daaraan gekoppelde levertijd kunt u beter uw afspraken met uw klant afstemmen.

Meer informatie vindt u in de dienstbeschrijving en prijslijsten van WEAS, DWDM, SDH en DF op onze website. De wijzigingen gaan in op 22 mei 2014. Heeft u nog vragen? Neemt u dan gerust contact op met uw Service Level Manager.