Focus op breedbandchurn

Publicatie datum 22 augustus 2014

Bedrijven richten hun marketingactiviteiten de laatste jaren steeds meer op klantbehoud in plaats van acquisitie. Een goede churnanalyse en -strategie geven u de benodigde inzichten om de uitstroom van uw klanten te verminderen.

In de telecombranche wordt de bundeling van diensten gezien als een van de middelen om klanten te binden en daarmee churn te verlagen. Onderzoek van Analysys Mason ondersteunt deze gedachte: consumenten die meerdere diensten van dezelfde provider afnemen zijn minder geneigd om over te stappen naar een andere serviceprovider. De intentie om over te stappen van breedbandaanbieder ligt bij klanten met een triple play pakket zelfs ongeveer 20 procent lager dan bij klanten met een single of dual play pakket.

In de zakelijke markt speelt bundeling, breedband gecombineerd met datacommunicatie en/of vaste telefonie, ook een rol. Dialogic, een onafhankelijk onderzoeks- en adviesbureau, vermeldt hierover dat met name de up- en downloadsnelheid en de beschikbaarheid (uptime, aantal storingen) de belangrijkste keuzefactoren zijn. Organisaties met enige omvang (midden- en grootbedrijf) kiezen daarbij voor glasvezel- en (hoogwaardige) koperverbindingen.

Breedband (internet) lijkt een bepalende factor voor zowel consumenten als zakelijke klanten bij de keuze voor een serviceprovider. Focus op breedbandchurn kan daarom bijdragen aan duurzame groei van uw bedrijf. Met ons uitgebreide netwerk en aanbod kunt u inspelen op de breedbandbehoefte van uw klanten.

Neemt u gerust contact met uw accountmanager op, wij adviseren u graag over de mogelijke/geschikte breedbandoplossingen voor uw klanten.

Bronvermelding

Dialogic:

  • Publicatie april 2014: Het gedrag en de behoeften van zakelijke afnemers van zakelijke netwerkdiensten en vaste telefonie
  • Publicatie mei 2011: Eindgebruikersonderzoek zakelijke marktsegmenten

Analysys Mason:

  • Publicatie maart 2013: The Connected Consumer Survey 2013