Glasvezelaanbod op verschillende bedrijventerrein wijzigt

Publicatie datum 7 maart 2014

In 2009 kondigde KPN de aanleg van glasvezel aan op bedrijventerrein 'Habraken' (nummer 5401) in Veldhoven. De verwachte uitrol van glasvezel hier was op basis van een nieuwbouwproject voor 130 ondernemingen. Conform de gehanteerde criteria maakte KPN deze 130 (verwachte) bijbehorende adressen bekend en bood daar zakelijke glasvezeldiensten (wholesale en retail) aan tegen het O-tarief.

Door exogene factoren is het nieuwbouwplan beperkt uitgevoerd en heeft er op kleine schaal bebouwing plaatsgevonden. En de aanleg van zakelijk glasvezel door KPN is niet tot stand gekomen. KPN biedt vanaf 8 mei 2014 glasvezel aan op de wel-bebouwde adressen volgens het C-tarief. Op de niet-bebouwde adressen biedt KPN vanaf die datum geen glasvezel meer aan.

Het bestaande bedrijventerrein 'Haarbrug' (nummer 5473) in Bunschoten breidt uit met minimaal 25 nieuwe kavels. Ook het nieuwbouwterrein 'Het Laar' (nummer 5459) in Wekerom (gemeente Ede) krijgt 25 tot 30 kavels waar ook enkele bedrijfsverzamelgebouwen komen. KPN biedt per 16 mei 2014 op beide terreinen glasvezel tegen het lage O-tarief, omdat ze voldoen aan de gestelde criteria.