Implementatie tariefswijzigingen WBA/WMP/WMP Plus/WMIA in billing

Publicatie datum 15 juni 2012

In verband met de implementatie van de gewijzigde ND‑5 toets heeft KPN de afgelopen periode een aantal tariefswijzigingen aangekondigd en ingevoerd. Het betreft tarieven voor WBA, W(M)IA en WMP op basis van SDF Access (Buitenringen en FttC), de tweede PVC voor VoIP in het kader van WBA ATM en de ODF-gebiedsafhankelijkheid in het kader van WBA FttH.

Met het doorvoeren van deze tariefswijzigingen in het factureringssysteem van KPN zijn nog enkele maanden gemoeid. Nadat de tariefswijzigingen in het factureringssysteem zijn doorgevoerd, zal KPN de wijzigingen met terugwerkende kracht tot de aangekondigde invoeringsdatum in rekening brengen.

Om u te helpen een schatting te maken van de omvang van de eventuele navordering ontvangt u een dezer dagen via uw accountmanager eenmalig een overzicht ontvangen van het aantal WBA-/W(M)IA-/WMP-verbindingen op basis van SDF Access, het aantal WBA ATM-verbindingen met een tweede PVC voor VoIP, en van de FttH-gebieden met bijbehorend ODF-lijntarief dat u momenteel afneemt.

Overigens kan met behulp van het WBA-informatieproduct prequalifications worden vastgesteld of een WBA-verbinding op basis van MDF Access of SDF Access wordt geleverd. Op verzoek is KPN ook bereid een postcodelijst te verschaffen voor alle gebieden waar WBA op basis van SDF Access wordt geleverd.