Introductie en update WBA 100 Mbps over koper met VDSL Bonding en VDSL Vectoring

Publicatie datum 17 oktober 2014

We leven in een digitale wereld waarin we graag altijd en overal bereikbaar zijn. De vraag naar meer bandbreedte zet onverminderd door. Naast 4G en glasvezel, investeert KPN ook voortdurend in haar vertrouwde koperen aansluitnetwerk. Op steeds meer locaties in Nederland kunt u klanten hogere bandbreedtes aanbieden. Met de introductie van de zogenaamde 17 MHz-techniek VDSL Bonding wordt het mogelijk bandbreedtes van 100 Mbps download over twee koperen aderparen af te nemen. Zeker voor uw zakelijke klanten is de hogere upstream van 10 Mbps zeer aantrekkelijk. Deze upgrade introduceert KPN Wholesale vanaf 18 december 2014. 

Voordelen verbeterde WBA-aanbod

In het verbeterde WBA-aanbod is met name de hogere upstream van 10 Mbps aantrekkelijk voor uw zakelijke eindgebruikers. Zoals u van KPN gewend bent is deze bandbreedte beschikbaar per aansluiting. De snelheid van uw klanten is niet afhankelijk van andere eindgebruikers, zoals bij andere infrastructuren wel het geval is.

Update WBA 100 Mbps VDSL Vectoring

Daarnaast kunt u vanaf 1 september 2014 bij WBA-diensten over koper al een snelheid van 100 Mbps afnemen door middel van  VDSL Vectoring, zoals aangekondigd op 27 juni. Deze introductie vindt gefaseerd plaats startende in 20 gebieden. In november 2014 is het beschikbaar  in de volledige VDSL Vectoring footprint. Ook hier genieten uw klanten van de voordelen van het verbeterde WBA-aanbod.

Over de aanpassing van de WBA-premium varianten op VDSL Bonding en VDSL Vectoring informeren we u later.