Introductie ‘Infra Direct’ voor WBA-dienstverlening

Publicatie datum 30 oktober 2015

Vanaf 4 januari 2016 breidt KPN Wholesale zijn WBA-dienstverlening uit met de service 'Infra Direct'. Deze dienst komt voort uit de pilot WBA Direct. De pilot liep van 21 april 2015 tot 1 oktober 2015. Met 'Infra Direct' kunt u de serviceverlening naar uw eindklanten verbeteren, omdat u direct contact kunt opnemen met de betreffende backoffice. Uw klant is zo sneller weer online.

De dienst houdt in dat uw monteur rechtstreeks contact kan opnemen met de betreffende backoffice bij een niet functionerende WBA-accessdienst voor het maken van een monteursafspraak. Uw eindklant weet ter plekke het verwachte tijdstip waarop zijn verbinding is hersteld. Het streven daarbij is dat uw eindgebruiker dezelfde dag nog een werkende dienst krijgt. Er is evenwel sprake van een best-effort dienstverlening.

De dienst 'Infra Direct' is een aanvulling op de WBA-dienstverlening voor de levering en service van WBA-aansluitingen op zowel koper als consumentenglasvezel (FttH van Reggefiber). Levering van WBA-aansluitingen op zakelijk glasvezel (FttO) en op consumentenglasvezel van CAI Harderwijk valt buiten de dienst. De beschrijving van deze dienst is opgenomen in Annex 3 bij de Raamovereenkomst WBA. U vindt in de loop van de dag een aangepaste versie hiervan op de productpagina van WBA op onze website.

Het pilotproces blijft beschikbaar voor de huidige deelnemers aan de pilot met het huidige ticketvolume tot de dienstverlening volgens de definitieve dienstbeschrijving per 4 januari 2016 ingaat.

Met de introductie van 'Infra Direct' bestaan er voor u als afnemer van WBA drie opties rondom het oplossen van nazorg- en service-incidenten:

  • KPN doet het voor u - standaard proces (voor glas en koper)

U als WBA-afnemer legt een ticket in via de bestaande service interface. KPN doet analyse en maakt een afspraak met de eindgebruiker voor herstel van de infrastructuur.

  • KPN doet het samen met u - 'Infra Direct' (voor glas FttH en koper)

De monteur van u als WBA-afnemer constateert op locatie een fout in de infra en belt met de helpdesk van KPN Wholesale om direct een vervolgafspraak te maken voor herstel van de infrastructuur.

  • U doet het zelf - WBA DHZ (alleen voor koper)

De monteur van u als WBA-afnemer constateert op locatie een fout in de infra en belt met de helpdesk van KPN Wholesale om de gegevens te verkrijgen om zelf de infrastructuur te herstellen. Deze dienst wordt vooralsnog alleen aangeboden voor de koperinfrastructuur.