Kleinschalige introductie WBA 500/500 Mbps

Publicatie datum 13 januari 2012

Sinds deze week biedt KPN op kleine schaal de nieuwe internetsnelheid 500/500 Mbps op glasvezel (FttH) aan. Voorlopig kunnen alleen consumenten in de voorraadvormende gebieden IJburg en Nunspeet dit bestellen. Heeft u in deze gebieden (potentiele) klanten, dan is het voor u ook mogelijk hier deze nieuwe WBA FttH variant aan te bieden. Eindgebruikers dienen hiervoor te beschikken over een modem dat geschikt is voor 500/500 Mbps.

Daarnaast zijn deze week negen vraagbundelingstrajecten van start gegaan voor FttH waar straks ook 500/500 Mbps mogelijk is. Wanneer er bij de bewoners van deze gebieden (afzonderlijk) voldoende belangstelling is voor dit aanbod, dan zullen we hier medio 2012 beginnen met de uitrol van glasvezel met het nieuwe 'Gigabit over Ethernet-portfolio'.

Op basis van de ervaringen die we opdoen in deze gebieden zal vervolgens worden besloten of KPN doorgaat met het aanbieden van deze snelheid, en dit verder zal uitrollen in Nederland.

Wilt u meer weten over WBA 500/500 Mbps en hoe u zich kunt voorbereiden om uw klanten deze snelheid aan te bieden? Neem dan contact op met uw accountmanager.