KPN breidt Vectoring pilot in bestaande VDSL buitenringen verder uit

Publicatie datum 29 november 2013

De techniek VDSL Vectoring stelt KPN in staat om de snelheid van 80/8 Mbps over 1 aderpaar in VDSL Buitenringen door middel van WBA te leveren. Daarbij vergroot ook het marktbereik voor de snelheid van 50/5 Mbps. Vanaf 1 november 2013 rolt KPN Vectoring standaard al uit in nieuwe VDSL Buitenringen. Na upgrading van alle bestaande VDSL Buitenringen met Vectoring in 2014 bereiken we straks circa 2,1 miljoen adressen waar u via het kopernetwerk meer internetsnelheid krijgt.

Vectoring pilot

De eerste ervaringen met een pilot in 29 bestaande VDSL Buitenringen zijn positief. KPN verlengt en breidt deze pilot vanaf 30 januari 2014 daarom uit met 4 VDSL Buiteringen. Ook in deze bestaande VDSL Buitenringen voeren we de nieuwe techniek Vectoring door. In de pilot ligt de nadruk op een soepel migratieproces om bestaande en nieuwe eindgebruikers van VDSL de voordelen van deze techniek te bieden zonder veel impact. KPN is voornemens om na een succesvolle pilot, vanaf maart 2014, alle bestaande VDSL Buitenringen met Vectoring op te waarderen. De VDSL Buitering Publicatielijst op de website van KPN Wholesale geeft een overzicht van de VDSL Buitenringen die uitgerust zijn of worden met Vectoring.

Modemspecificaties

Om te profiteren van de hogere snelheden via Vectoring, dient uw modem deze nieuwe techniek te ondersteunen. U vindt de vereiste modemspecificaties op de website van KPN Wholesale.

Websitepagina Vectoring

KPN Wholesale heeft een aparte pagina over Vectoring op zijn website ingericht. Hier vindt u achtergrondinformatie over deze techniek, informatie over vectoring modems, publicatielijsten waar we deze vectoring techniek inzetten en in de toekomst in gaan zetten (inclusief postcodes van adressen waar deze techniek afneembaar is). Ook vindt u antwoorden op veel gestelde vragen.