KPN kiest voor glasvezel in grotere nieuwbouwwijken

Publicatie datum 21 mei 2010

KPN is overtuigd van de ongekende mogelijkheden van Fiber to the Home (FttH). KPN is daarom gestart met de ontwikkeling naar dienstverlening via glasvezel. Vanaf nu zal KPN in grotere nieuwbouwgebieden met (uiteindelijk) meer dan 250 woningen de betreffende woningen alleen nog voorzien van glasvezel. Reggefiber zal deze aansluitingen verzorgen, waarna KPN er actieve dienstverlening op zal realiseren die zowel retail als wholesale door KPN via WBA en WMP zal worden aangeboden.

Open netwerk
Het glasnetwerk van Reggefiber is - net als het kopernetwerk van KPN - een open netwerk. U kunt uw klanten dus uw eigen (glasvezel) diensten aanbieden. Dit kan zowel in de nieuwbouwgebieden met (uiteindelijk) meer dan 250 woningen als ook in de gebieden waar Reggefiber glasvezel aanlegt in bestaande bouw. Via de website www.kpn-wholesale.com en wholesale-order-kanalen kunt u informatie over de glasplannen -en dekking krijgen.

Wholesale-diensten op FttH
In de grotere nieuwbouwgebieden die door Reggefiber worden voorzien van glasvezel levert KPN geen op koper gebaseerde diensten. KPN realiseert zich dat dit gevolgen heeft voor u en uw klanten. Immers, vele van die klanten nemen op koper gebaseerde diensten in hun huidige huisvesting af.

KPN helpt u graag bij de overstap naar glasvezel. Twee van de belangrijkste wholesale-diensten die KPN Wholesale al via glasvezel levert, zijn Wholesale Broadband Access (WBA) CM en Wholesale MultiPlay (WMP). Hiermee profiteren uw klanten van de superieure kwaliteit van glasvezel: sneller internet en haarscherp TV-beeld.

Op dit moment zijn ca. 1000 woningen in nieuwbouwwijken op alleen glasvezel aangesloten. De verwachting is dat dit aantal eind 2010 tot enkele duizenden woningen in nieuwbouwwijken zal zijn gestegen.

Meer weten?
Wanneer u meer wilt weten over de mogelijkheden van glasvezeldiensten, neemt u dan contact met uw accountmanager op.