KPN rolt Vectoring uit in nieuwe buitenringen en start pilot in bestaande buitenringen

Publicatie datum 9 augustus 2013

De techniek VDSL Vectoring stelt KPN in staat om de snelheid van 80/8 Mbps over 1 aderpaar in VDSL Buitenringen door middel van WBA te leveren. Daarbij vergroot ook het marktbereik voor de snelheid van 50/5 Mbps. De eerste ervaringen in technische pilots zijn positief en ook de huidige pilot in nieuwe buitenringen geeft goede resultaten. Vanaf 1 november 2013 rolt KPN Vectoring standaard uit in nieuwe VDSL Buitenringen. Om te profiteren van hogere snelheden betekent dit dat uw modems in die gebieden ook Vectoring moeten ondersteunen. U vindt de betreffende buitenringen in de VDSL Buitenring Publicatielijst en de vereiste modem specificatie op de website van KPN Wholesale.

Start pilot

KPN start van 9 oktober 2013 tot eind januari 2014 ook een pilot met vectoring in bestaande VDSL Buitenringen. In deze pilot ligt de nadruk op een soepel migratieproces om bestaande en nieuwe eindgebruikers van VDSL de voordelen van deze techniek te bieden zonder veel impact. U bent van harte uitgenodigd om deel te nemen aan deze pilot. KPN is voornemens om na deze pilot, vanaf februari 2014, alle bestaande VDSL Buitenringen met Vectoring op te waarderen. Hiermee komen we op een bereik van circa 2,1 miljoen aansluitingen. Pak nu uw kans om actief te participeren in de pilot, zodat KPN uw klantervaringen en/of -wensen in de verdere uitrol kan meenemen.

Websitepagina Vectoring

Speciaal voor deze nieuwe techniek heeft KPN Wholesale een aparte pagina over Vectoring op zijn website ingericht. Hier vindt u achtergrondinformatie over deze techniek, informatie over vectoring modems, publicatielijsten waar deze vectoring techniek ingezet zal worden en antwoorden op veel gestelde vragen.

Expertsessie

Op 11 september 2013 vindt er weer een expertsessie over Vectoring plaats. Deze keer besteden we speciaal aandacht aan de pilot in bestaande buiteringen. Wilt u deelnemen aan deze expertsessie? Meldt u dan aan bij bob.hoefnagel@kpn.com