KPN verbetert de Class of Service specificaties en certificering van de WEAS en DWDM diensten

Publicatie datum 21 maart 2014

Om nog beter aan de vraag van uw klant te kunnen voldoen heeft KPN de Class of Service (CoS) en de certificering van zijn WEAS en DWDM diensten verder verbeterd. De belangrijkste verbeteringen betreffen:

  • de CoS van de diverse WEAS EVC's
  • Metro Ethernet Forum (MEF) certificering voor de WEAS dienst
  • specificaties van jitter en packet loss voor DWDM, conform ITU specificaties.

WEAS
De belangrijkste parameters die de Class of Service (CoS) voor WEAS Ethernet Virtual Circuits (EVC's) bepalen zijn throughput, delay & jitter. De waarden van deze parameters verschillen voor de diverse lijnmodellen en uitkoppelniveaus van EVC's in het Ethernet-netwerk. KPN heeft de waarden gemeten en deze gedetailleerder beschreven in de WEAS-dienstbeschrijving.

Voor de WEAS dienst heeft KPN van iometrix een MEF-certificering verkregen. De technische specificaties voor EPL-, EVPL- en E-LAN-diensten van KPN voldoen hiermee aan de Metro Ethernet Forum MEF 9. Voor de beoordeling voert iometrix gedetailleerde/nauwkeurige servicegerichte tests uit op de interface van de aanbieder met de klant/abonnee.

DWDM
Voor DWDM past KPN de dienstbeschrijving aan met verbeterde specificaties voor jitter en package loss. Hiermee voldoen de specificaties van DWDM aan de internationale ITU-T G.8251 norm.

Met bovenstaande verbeteringen kunt u beter inspelen op de vragen van uw klanten in bidtrajecten.

Meer informatie vindt u terug in de dienstbeschrijvingen van WEAS, DWDM ILL en DWDM Backhaul. De wijzigingen gaan in op 22 mei 2014. U vindt deze informatie op onze website. Heeft u nog vragen? Neemt u dan gerust contact op met uw Service Level Manager.