KPN zorgt voor duidelijkere richtlijnen ten aanzien van meerwerkkosten en annuleringsmogelijkheden voor uw WEAS, DWDM, SDH en Dark Fiber ILL-bestellingen

Publicatie datum 21 maart 2014

Sommige werkzaamheden die uitgevoerd dienen te worden voor het realiseren van een aansluiting, zijn nog niet bekend tijdens het maken van de offerte of op het moment van het communiceren van de geplande leverdatum (planleverdatum) van uw bestelling.

Het gaat bijvoorbeeld om extra eisen door lokale autoriteiten, installatierichtlijnen door huisaannemers op uw klantlocaties etc. Meestal betekent dit extra werkzaamheden en kosten. Als KPN dit gedurende de levering constateert dan overleggen wij dit met u en maken gezamenlijk afspraken hierover. KPN beoogt hiermee meer duidelijkheid te geven over de financiĆ«le consequenties van meerwerk gedurende het leveringstraject van uw verbinding en de mogelijkheid om uw bestelling te annuleren indien zich dergelijke omstandigheden voordoen.   

Meer informatie vindt u in de desbetreffende dienstbeschrijving en tarievenlijsten van WEAS, DWDM, SDH en Dark Fiber ILL op onze website. De wijzigingen gaan in op 22 mei 2014. Heeft u nog vragen? Neemt u dan gerust contact op met uw Service Level Manager.