Meerdere WEAS EVC’s mogelijk op één CPE-poort

Publicatie datum 29 januari 2016

Per 1 februari 2016 introduceert KPN Wholesale de functionaliteit mapped CPE-poort voor WEAS/WES. KPN Wholesale heeft geen bezwaar ontvangen tegen de verkorte introductietermijn hiervan. Voortaan kunt u op afstand meerdere WEAS EVC's op één poort bestellen en bijschakelen zonder dat u zelf naar de klantlocatie hoeft om kabels te patchen.

De opties en voordelen op een rij

Tagged EVC's die op één mapped poort worden geschakeld, kunnen verschillende servicekwaliteiten of bandbreedtes hebben; ze kunnen naar verschillende WAP's gerouteerd worden en u heeft nog slechts één Ethernet WAN-poort nodig op uw randapparatuur voor meerdere diensten.

Om het aangeboden verkeer naar de juiste EVC te sturen, dient u wel een EVC-nummerplan te hebben. Bij het bestellen in WES dient u aan te geven dat u een mapped poort wilt; vervolgens dient u voor iedere tagged EVC een VLAN_id op te geven voor zowel de WAP-zijde, wat u al gewend was te doen, als nu ook voor de CPE-zijde van de verbinding. Deze functionaliteit is mogelijk voor alle typen WEAS CPE's behalve de WWP LE-310.

De aanpassing is opgenomen in de WEAS-dienstbeschrijving. Deze vindt u op onze website. Voor meer informatie over deze functionaliteit kunt u contact opnemen met uw service level manager.