Meerdere WEAS EVC’s mogelijk op één CPE-poort

Publicatie datum 15 januari 2016

Bij voorkeur met ingang van 1 februari 2016 introduceert KPN Wholesale  de functionaliteit mapped CPE-poort voor WEAS/WES. Met deze functionaliteit kunt u via WES meerdere (tagged) EVC's bestellen op één CPE-poort. Voorheen was het slechts mogelijk om via WES één EVC per CPE-poort te bestellen. Voor diensten, zoals shadow EVC's, was er via een maatwerkproces al wel de mogelijkheid om meerdere EVC's op één CPE-poort af te nemen. Deze functionaliteit is nu dus voor u in WES beschikbaar 

Opties en voordelen

Tagged EVC's die op één mapped poort worden geschakeld, kunnen verschillende servicekwaliteiten of bandbreedtes hebben; ze kunnen naar verschillende WAP's gerouteerd worden en u heeft nog slechts één Ethernet WAN-poort nodig op uw randapparatuur voor meerdere diensten.

Om het aangeboden verkeer naar de juiste EVC te sturen, dient u wel een EVC-nummerplan te hebben. Bij het bestellen in WES dient u aan te geven dat u een mapped poort wilt; vervolgens dient u voor iedere tagged EVC een VLAN_id op te geven voor zowel de WAP-zijde, wat u al gewend was te doen, en nu ook voor de CPE-zijde van de verbinding. Deze functionaliteit is mogelijk voor alle typen WEAS CPE's behalve de WWP LE-310.

De aanpassing is opgenomen in de WEAS-dienstbeschrijving. Deze vindt u in de loop van vandaag op onze website. Voor meer informatie over deze functionaliteit kunt u contact opnemen met uw service level manager.

Aankondigingstermijn

KPN Wholesale wil de functionaliteit mapped CPE voor WEAS per 1 februari 2016 introduceren. KPN Wholesale dient deze aanpassing echter 2 maanden van tevoren aan te kondigen. Als u bezwaar heeft tegen deze verkorte aankondigingstermijn, dan verneemt KPN Wholesale dit graag uiterlijk 26 januari 2016. Als KPN Wholesale geen bezwaar ontvangt, dan kunt u deze functionaliteit voor WEAS met ingang van 1 februari 2016 afnemen. Als KPN Wholesale bezwaar ontvangt dan gaat dit pas op 16 maart 2016 in. We zullen daarover uitsluitsel geven in de nieuwsbrief van 29 januari 2016.