Migratie WBA ATM naar Ethernet

Publicatie datum 14 juni 2013

Zoals eerder aangekondigd, stopt KPN per 31 december 2014 met de dienstverlening WBA gekoppeld via ATM. Per 1 januari 2014 is het niet meer mogelijk om nieuwe of wijzigingsorders hiervoor te plaatsen. De migratie WBA ATM naar WBA gekoppeld via Ethernet verloopt voorspoedig. Het overgrote deel van de installed base van WBA is al gemigreerd naar WBA op basis van Ethernet. WBA Ethernet bestaat al enkele jaren en ondersteunt nieuwe toegangstechnieken, zoals VDSL2, Vectoring, Pair Bonding en Fiber to the Home (FttH).

Ook is de ethernettechnologie goedkoper en dat merkt u aan een lager wholesaletarief voor WBA Ethernet dan voor WBA ATM. WBA gekoppeld op basis van Ethernet heeft al geruime tijd 100% dekking, waardoor de migratie koperloos kan worden uitgevoerd. Dat wil zeggen dat er bij de migratie geen KPN-monteur en menselijk handelen aan te pas komt. De migratie loopt aan de zijde van KPN volledig geautomatiseerd. Dit verhoogt de snelheid van migreren en verkleint de kans op fouten.

Als u de migratie meteen aangrijpt om een upgrade van uw technologie van bijvoorbeeld ADSL naar VDSL te doen, dan is wel een KPN-monteur nodig om de verbinding om te zetten naar een nieuwe netwerkpoort.

Bent u nog niet gemigreerd of hebt u de migratie nog niet gepland staan, neemt u dan contact op met uw accountmanager.