Nieuwe Release WEAS Postcodetool met B2B-koppeling voor offertes

Publicatie datum 23 augustus 2013

Met de vernieuwde B2B-koppeling op de WEAS Postcodetool heeft KPN vorige week de tweede stap gezet naar een volledig geautomatiseerde afhandeling van de aanvragen voor een WEAS-verbinding. Zo kunt u nu ook met de B2B-koppeling een Onnet-/Nearnet controle voor WEAS-koper uitvoeren en het gewenste ISRA-punt selecteren. Aansluitend kunt u  de prequal informatie voor uw glasvezel- en/of koperverbinding omzetten in een offerte (firm quote).

De derde en tevens laatste stap naar een volledig geautomatiseerde bestelling van een WEAS-verbinding betreft de koppeling met het WES-klantportaal. Hierdoor kunt u de offerte ook omzetten naar een order. In oktober 2013 staat de realisatie van deze koppeling gepland. Daarbij vindt de berichtenuitwisseling over uw bestelling dan ook via deze koppeling plaats.

Met deze vernieuwingen kunt u nog efficiĆ«nter, makkelijker en sneller uw aanvragen voor een WEAS-verbinding afhandelen.

Verder heeft KPN bij de recente vernieuwing van de koppeling nog een aantal verbeteringen doorgevoerd. Meer gedetailleerde informatie over de aanpassingen in de WEAS Postcodetool vindt u in de handleiding en de B2B-specificaties voor de Postcodetool op onze website.

Hebt u vragen? Neemt u dan gerust contact op met uw Service Level Manager.