Pilot herstelwerkzaamheden infra in een monteursbezoek

Publicatie datum 3 juni 2011

KPN streeft uiteraard naar een optimale levering van zijn diensten. Helaas is uitval tijdens een levering nooit helemaal te voorkomen.

In zulke gevallen kan gebruik worden gemaakt van het nazorgtraject van KPN. Ontdekt uw monteur bij de klant dat het probleem in de KPN infrastructuur moet zitten, dan wordt een nieuwe KPN monteur aangestuurd om de verbinding te herstellen. Hoewel het incident hiermee verholpen wordt, is uw klant niet direct tijdens het eerste monteursbezoek geholpen.

Om het ongemak bij uw klanten zo klein mogelijk te houden, starten we op 15 juli de pilot Herstel Infra Opdracht (HIO). Komt uw eigen monteur tijdens een installatie bij een klant problemen in de kabel- of hoofdverdeler tegen, dan kan hij een HIO-verzoek bij KPN afroepen. De monteur krijgt van KPN vervolgens per sms de netwerkadministratie gegevens van de verbinding toegezonden en kan daarmee direct zelf controle- dan wel herstelwerkzaamheden uitvoeren op de KPN kabel- of hoofdverdeler.

De pilot start op 15 juli 2011 en duurt tot 15 december 2011. KPN biedt een eenmalige introductieactie aan voor partijen die aan deze pilot willen deelnemen. Meer informatie hierover vindt u in de HIO pilot overeenkomst en de HIO dienstbeschrijving.