Proef met verkorting doorlooptijd orders NLS1-ZTL voor VULA/WBA

Publicatie datum 16 oktober 2015

KPN Wholesale start binnenkort een proef met verkorte doorlooptijden voor een bepaald type orders voor VULA/WBA over koper. Dit betekent dat u voor NLS1‑ZTL‑orders voor VULA/WBA een wensdatum kunt kiezen die minimaal 6 in plaats van 8 werkdagen na datum orderinleg ligt. Hiermee kunt u de levertijd van een koperverbinding voor u en uw klanten verkorten. Deze proef loopt mee met de proef voor MDF en SDF Access, die in de nieuwsbrief van 18 september jl. is aangekondigd. De proefperiode loopt tot en met april 2016. Daarin monitoren we de haalbaarheid en de operationele performance. Na deze periode evalueren we de resultaten. Op basis daarvan, en op voorwaarde dat de verkorte doorlooptijd van dit ordertype wordt opgenomen in het referentieaanbod van MDF en SDF Access, besluiten we of we de verkorte doorlooptijd van deze orders ook opnemen in het referentieaanbod van VULA/WBA.

Wat moet u als klant doen bij de invoering van een dergelijke order?

U kunt vanaf 16 november 2015 gebruikmaken van de minimale levertermijn van 6 werkdagen voor een NLS1-ZTL-order (exclusief de varianten EB en CA). Bij de gewenste leverdatum voert u alleen bij dit ordertype desgewenst de minimale levertijd van 6 werkdagen in, in plaats van de in Annex 3 genoemde minimale levertermijn van 8 werkdagen. Als u bij uw order geen wensdatum aangeeft, leveren we deze dus eerder dan u gewend bent. De huidige VULA/WBA leverings- en serviceprocessen blijven onverminderd van kracht.

Aankondigingstermijn

KPN Wholesale wil versneld de proef met de verkorting van de  levertijden voor orders NLS-ZTL voor VULA/WBA introduceren per 16 november 2015, zodat u hier zo snel mogelijk van kunt profiteren. KPN Wholesale dient aanpassingen aan de dienstverlening voor VULA/WBA echter 2 maanden van tevoren aan te kondigen. Als u bezwaar hebt tegen deze verkorte aankondigingstermijn dan verneemt KPN Wholesale dit graag uiterlijk 1 november 2015. Als KPN Wholesale geen bezwaar ontvangt dan kunt u als afnemer van VULA/WBA vanaf 16 november 2015 gebruik maken van de nieuwe service. Als KPN Wholesale bezwaar ontvangt dan kunt u de nieuwe dienstverlening pas vanaf 17 december 2015 gebruiken.