Terugkoppeling WBA-expertsessie

Publicatie datum 3 april 2015

Vrijdag 20 maart jl. vond weer een WBA-expertsessie plaats. We hebben positieve reacties ontvangen van de aanwezigen en we kijken dan ook voldaan terug. De status van de uitrol van Vectoring en de toenemende snelheden via het WBA-netwerk stonden centraal.

Uitrol en toenemende snelheden Vectoring

Met Bonded Vectoring bereiken we nu snelheden boven de 200 Mbps downstream en 60 Mbps upstream. Dit blijkt uit veldproeven en vanaf het tweede kwartaal 2015 zijn deze snelheden op alle gevectoriseerde VDSL Buitenringen mogelijk. Meer dan 2 miljoen adressen zijn inmiddels al aangesloten op VDSL Buiteringen en in 2015 volgen er nog veel meer.

Een nieuwe ontwikkeling is Vplus. Deze techniek maakt in de toekomst snelheden tot 200 Mbps over 1 aderpaar en 400 Mbps over 2 aderparen mogelijk.

Versimpeling WBA-portfolio en service-aspecten

De versimpeling van het WBA-portfolio is een belangrijk punt dat aan bod kwam. Met een overzichtelijk portfolio met een toekomstperspectief kunt u de behoefte van uw klanten beter invullen. Daarnaast was er aandacht voor aspecten die de performance bij eindgebruikers in huis nadelig kunnen beïnvloeden.

Kortom een gevarieerd programma dat zeker een vervolg krijgt. 

Bent u niet in de gelegenheid geweest om de bijeenkomst bij te wonen, maar bent u wel ge├»nteresseerd in de informatie? U vindt de presentatie op onze website op de productpagina van WBA Vectoring. Heeft u vragen over het portfolio, neemt u dan gerust contact op met uw accountmanager.

Terugkoppeling van KPN op WBA Expertsessie van 20-03-2015