Toekomstvaste MC-locaties voor Dark Fiber ILL en WBA

Publicatie datum 18 april 2014

Vanaf 1 juli  2014 is het lage Metro-tarief van Dark Fiber ILL en WBA af te nemen op 161 MC-locaties. Middels deze 161 toekomstvaste locaties bent u in staat een nationale dekking te realiseren op metro-niveau.

Heeft u zelf een ethernet backbone dan biedt KPN Wholesale u de mogelijkheid om van het lage Metro-tarief gebruik te maken op 161 toekomstvaste MC-locaties voor Dark Fiber ILL en WBA. Door de verkorte afstand van uw netwerkknooppunt tot uw eindklant kunt u de verbinding tegen een lager tarief inkopen. Voor WBA dient u op deze MC-locaties gebruik te maken van een Lokale WAP (LWAP).

Doelarchitectuur

De 161 toekomstvaste MC locaties behoren tot de huidige doelarchitectuur van KPN. Op dit moment beheert  KPN Wholesale 196 technische MC-locaties, waarvan er 35 niet toekomstvast zijn.  Middels deze 161 MC-locaties is het mogelijk om landelijk op het laagste (gereguleerde) toegangsniveau Dark Fiber ILL en WBA aan te bieden.

KPN zal blijven werken aan de optimale invulling van haar netwerk, om de betrouwbaarheid en snelheid te kunnen blijven borgen. Hierdoor kan de fysieke ligging van de 161 toekomstvaste MC-locaties nog wijzigen naar een ander gebouw of een ander deel van het gebouw, of kan een locatie gesplistst worden, als het aantal verbindingen op een locatie de capaciteit overstijgt.

U vindt een overzicht van de 161 toekomstvaste MC-locaties voor Dark Fiber ILL en WBA op onze website.