Uitrol VDSL Binnenringen

Publicatie datum 21 augustus 2015

Afnemers van WBA ontvangen wekelijks overzichten met nu ook informatie over de VDSL-lijnen die we vanaf de centrale gaan overzetten naar de binnenringen. Op onze website vindt u in de loop van de dag een ge├╝pdatete versie van de technische beschrijving over de migratie naar binnenringen.

KPN investeert al jaren in een kwalitatief goed en snel netwerk. Door de inzet van nieuwe technieken als VDSL Vectoring en VDSL Pair Bonding in straatkasten, de zogenaamde VDSL Buitenringen, kunt u als afnemer van WBA al op zo'n 2.000.000 adressen in Nederland profiteren van deze zeer hoge snelheden: 100 Mbit/s  met vectoring en zelfs 200 Mbit/s met pair bonding. KPN wil het bereik van deze snelheden verder uitbreiden door de uitrol van VDSL Binnenringen. Hiermee bereiken we nog eens 1.500.000 extra huishoudens die u deze concurrerende snelheden kunt bieden. 

Uitrol VDSL Binnenringen

Zoals aangekondigd in onze nieuwsbrief van 24 juli jl. start KPN ook met de uitrol van VDSL Binnenringen. Binnenringen zijn straatkasten die op minder dan 1500 meter afstand van de MDF-centrale staan. Hierbij houden we rekening met de invloed van spectrale verstoringen van en op de VDSL-lijnen die bestaande MDF Access partijen vanaf de centrale leveren. We hebben afspraken gemaakt over het gebruik en we bieden met de introductie van het VULA-aanbod een alternatief voor de toegangsdiensten MDF en SDF Access. Met de uitrol van VDSL Binnenringen verplaatsen we uw verbindingen van de centrale naar de binnenringen om spectrale verstoringen te voorkomen.

Bij de uitrol van vectoring en pair bonding in VDSL-binnenringen geldt ook dat de modems aan de Vectoring en Bonded Vectoring standaard moeten voldoen.