Update geografische informatie wholesalediensten

Publicatie datum 23 augustus 2013

Op bepaalde bedrijventerreinen kunt u wholesalediensten als WEAS en ODF Access aanbieden tegen het lage O-tarief. Het aantal adressen waar dit tarief geldt, is uitgebreid met 439 adressen mede door de succesvolle vraagbundeling op bedrijventerrein Wateringse Veld-WBC-Zwethove in Wateringen. Op welke adressen dit tarief geldt, vindt u in de zogenoemde O-gebiedenlijst op onze website. Verder vindt u op onze website een update van de ABC Adres Toevoeglijst, de Onnet-/Nearnetlijst en de Area Information lijst.

Het bestand ABC Adres Toevoeglijst is afgeleid uit de FIP Mastertabel. U vindt dit bestand voorlopig op onze website als ODF Informatieproduct. In deze lijst staan adressen waarvan recent is vastgesteld dat deze Onnet of Nearnet zijn, maar die vanwege de vereiste publicatietermijn vanuit de KPN-offertesystemen nog een Offnet-indicatie krijgen. Deze adressen krijgen een publicatiedatum. Twee maanden na deze datum zullen deze adressen ook in de KPN-offertesystemen verschijnen met een Onnet-/Nearnet-indicatie.

Verder zijn er updates van de Onnet-/Nearnetlijst en de Area Information lijst. De Onnet-/Nearnetlijst geeft het aantal adressen op PC6-niveau weer, waar het zakelijke glasvezelnetwerk van KPN aanwezig of vlakbij aanwezig is. De Area Information lijst geeft op PC4 niveau aan welke tariefklasse (A, B of C) gehanteerd wordt. De update betreft de toevoeging van 4 PC4 gebieden die in eerdere versies niet opgenomen waren.