Update geografische informatie wholesalediensten

Publicatie datum 13 december 2013

Op bepaalde bedrijventerreinen kunt u wholesalediensten als WEAS en ODF Access afnemen tegen het lage O-tarief. Het aantal adressen waar dit tarief geldt, is afgenomen met 314 adressen. Op het terrein Winschoterdiep (postcode 1563) bleek een woonwijk opgenomen te zijn. En op Bedrijvencentrum Jos (postcode 5083) was een bedrijfsverzamelpand onterecht als O-terrein aangemerkt. Op welke adressen het O‑tarief geldt, vindt u in de zogenoemde O-gebiedenlijst op onze website. Verder vindt u op onze website een update van de ABC Adres Toevoeglijst en de Onnet-/Nearnetlijst.

Het bestand ABC Adres Toevoeglijst is afgeleid uit de FIP Mastertabel. U vindt dit bestand voorlopig op onze website als ODF Informatieproduct. In deze lijst staan adressen waarvan recent is vastgesteld dat deze Onnet of Nearnet zijn, maar die vanwege de vereiste publicatietermijn vanuit de KPN-offertesystemen nog een Offnet-indicatie krijgen. Deze adressen krijgen een publicatiedatum. Twee maanden na deze datum zullen deze adressen ook in de KPN-offertesystemen verschijnen met een Onnet-/Nearnet-indicatie.

Verder is er een update van de Onnet-/Nearnetlijst. De Onnet-/Nearnetlijst geeft het aantal adressen op PC6-niveau weer, waar het zakelijke glasvezelnetwerk van KPN aanwezig of vlakbij aanwezig is.