Update geografische informatie wholesalediensten

Publicatie datum 21 maart 2014

Het nieuwbouw bedrijventerrein ' Agro Food Cluster Nieuw Prinsenland' (nummer 5428) in Dinteloord (gemeente Steenbergen) wordt momenteel ontwikkeld met in totaal 50 kavels. KPN biedt per 22 mei 2014 op dit terrein glasvezel aan tegen het lage O-tarief, omdat deze voldoet aan de gestelde criteria.

Eens per kwartaal verstrekt het kadaster een lijst met alle adressen in Nederland. Deze lijst gebruikt KPN in haar interne FIP Mastertabel. Er is recent een nieuwe lijst beschikbaar gekomen. De nieuwe en verwijderde adressen ten opzichte van de vorige lijst zijn nu verwerkt in de FIP Mastertabel.

Op bepaalde bedrijventerreinen kunt u wholesale huurlijnen afnemen tegen het lage O-tarief. Het aantal adressen waar dit tarief geldt, is door de kadasterupdate gewijzigd. Op welke adressen het O-tarief geldt, vindt u in de zogenoemde O-gebiedenlijst op onze website. Verder vindt u op onze website als gevolg van deze nieuwe kadasterlijst een update van de ABC Toevoeglijst, de Onnet-/Nearnetlijst en de Area Information lijst.

Het bestand ABC Toevoeglijst is afgeleid uit de FIP Mastertabel. In deze lijst staan adressen op PC6-niveau waarvan recent is vastgesteld dat deze Onnet of Nearnet zijn, maar die vanwege de vereiste publicatietermijn vanuit de KPN-offertesystemen nog een Offnet-indicatie krijgen. Deze adressen krijgen een publicatiedatum. Twee maanden na deze datum zullen deze adressen ook in de KPN-offertesystemen verschijnen met een Onnet-/Nearnet-indicatie.

Verder is er een update van de Onnet-/Nearnetlijst en de Area Information lijst. De Onnet-/Nearnetlijst van KPN aanwezig of vlakbij aanwezig is. De Area Information lijst geeft op PC4 niveau aan welke tariefklasse (A, B of C) gehanteerd wordt. De update betreft de toevoeging van 3 nieuwe PC4 gebieden.