Verlenging WEAS WSO-WSO migratiepilot

Publicatie datum 17 juni 2016

De WEAS WSO-WSO migratiepilot voor glasvezelverbindingen is succesvol gebleken. Eind 2016 neemt KPN Wholesale de migratieservice voor glasvezelverbindingen op in de reguliere WEAS-dienstverlening. Tot die tijd verlengen we de pilot, zodat u gebruikt kunt blijven maken van deze service.

Voor de WEAS WSO-WSO migratiepilot voor koperverbindingen hebben we nog onvoldoende onderzoeksresultaten beschikbaar. Daarom kunnen we deze nog niet introduceren in de reguliere WEAS-dienstverlening. We verlengen deze pilot van 1 september tot en met 31 december 2016.

Onderdeel van de WEAS WSO-WSO migratie is een check vooraf bij de latende partij of het de juiste fysieke access betreft en of er sprake is van een nog niet verstreken contractduur. En de ontvangende partij kan de verbinding uitgebreid testen, voordat de verbinding van de latende partij wordt opgeheven. U kunt de migratie zeer goed managen en controleren in een driehoeksoverleg tussen latende partij, ontvangende partij en de eindklant (via de latende en ontvangende partij). Zakelijke eindgebruikers van op WEAS gebaseerde diensten kunnen zo klantvriendelijker en efficiƫnter overstappen naar een andere aanbieder.