Volgende fase WEAS WSO-WSO migratie

Publicatie datum 17 november 2017

Graag brengen we bij u onder de aandacht dat de WEAS WSO-WSO migratie pilot de volgende fase in gaat. Tot dusverre was voor een migratie vervangen van apparatuur en omsteken van de glasvezel nodig om te kunnen migreren. Na afstemming met deelnemende partijen is het proces aangepast om de volgende fase in te gaan. In het vernieuwde proces wordt op de bestaande Access bij- en afgeschakeld. Dat heeft veel voordelen, waaronder eigen controle over timing en kunnen starten met testen van de verbinding al een week na inleg van de migratie order. De eerste migraties volgens dit nieuwe proces zijn succesvol verlopen.

Migreren op basis van de bestaande Access

Tot dusverre was voor een migratie vervanging van apparatuur en omsteken van de glasvezel nodig. Dat betekende dat providers en KPN gelijktijdig werk moesten verrichten binnen een beperkt tijdsvenster. In het nieuwe proces wordt op afstand bij- en afgeschakeld op de bestaande Access en apparatuur en dat heeft voordelen.

In het kort zijn de voordelen.

  • Korte doorlooptijd: de nieuwe EVC’s kunnen al binnen 1 week na clean orderintake worden geactiveerd, waarna het testen kan beginnen.
  • Geen gedoe: geen monteursbezoek(en) en/of kosten voor lassen, glasuitbreidingen en het plaatsen van een nieuwe WEAS switch.
  • Geen vertragingen door fysieke werkzaamheden, vorst, vervuilde grond of kunstwerken.
  • In control: u bent volledig in control en migreert de eindgebruikersdienst op het door u gewenste moment.

Meer informatie en de procesbeschrijving kunt u vinden op onze website onder Contract-referentieaanbod / dienstbeschrijving bij WEAS. Het vernieuwde orderformulier vindt u op onze website onder Overig.

Om gebruik te kunnen maken van het nieuwe WSO-WSO migratieproces dient u de pilotovereenkomst te tekenen. Deze is te vinden op onze website onder Contract-referentieaanbod / dienstbeschrijving bij WEAS. Voor reeds deelnemende partijen wordt de bestaande overeenkomst verlengd tot 30 juni 2018. U kunt voortaan migreren op basis van het vernieuwde proces.