WBA steeds sneller

Publicatie datum 23 september 2011

De downloadsnelheid van VDSL gaat van 40 naar 50 Mbps! In de nieuwsbrief van 20 mei dit jaar informeerden we u al over de snelheidsverhogingen binnen WBA. Hierbij gaven we aan dat met WBA Ethernet per eind 2011 in 40% van Nederland een snelheid van 40 Mbps leverbaar is. Eind 2012 zal dit in 70% van Nederland het geval zijn. De ontwikkelingen rond WBA Ethernet volgen elkaar inmiddels in rap tempo op.

De uitrol van VDSL vanuit de buitenringgebieden vindt plaats en aan het eind van dit jaar staat een pilot voor pair bonding gepland (zie verder in deze nieuwsbrief). Hierdoor neemt de maximaal leverbare snelheid per adres vaak flink toe! Met VDSL wordt een verhoging van de downloadsnelheid van 40 naar 50 Mbps dus mogelijk. Ook wordt een 25 Mbps zogenaamde policerless bandbreedte bestelbaar op VDSL. Daarbij is VDSL verkrijgbaar op ruim 4 miljoen adressen in Nederland.

Deze ontwikkelingen maken snellere toepassingen mogelijk voor zakelijke partijen. Ook kan hiermee een volwaardige tripple play-oplossing worden geboden aan consumenten.