WBA-breedbandrapportage beschikbaar

Publicatie datum 12 februari 2016

Met de uitrol van VDSL Buitenringen en FttH en door de introductie van nieuwe DSL-technieken heeft KPN Wholesale voor zijn WBA-diensten in de afgelopen jaren grote stappen voorwaarts gemaakt in het breedband marktbereik. En met steeds hogere snelheden. In een aantal gevallen wordt echter ondanks de gerealiseerde netwerk upgrades de verwachte DSL-snelheid niet gehaald. Uit analyse blijkt dat niet alleen de kwaliteit van de koperinfrastructuur, maar vooral ook het 'inhome' domein bij de klant (zoals IS/RA, interne bekabeling, modem) een belangrijke oorzaak is van een achterblijvende DSL-lijnperformance. Het is wenselijk die situaties beter te kunnen onderkennen om deze gerichter  te kunnen oplossen. De WBA-breedbandrapportage voorziet in deze behoefte.

Met ingang van 13 april 2016 stelt KPN Wholesale de breedbandrapportage voor de dienst WBA ter beschikking. Deze rapportage verschaft u een uitgebreid overzicht van uw WBA-installed base; de maximaal mogelijke DSL-lijnperformance en de werkelijke DSL-lijnperformance. Met een score van 1 tot 10 rapporteren we de breedbandkwaliteit van de lijn (tot op het modem). U krijgt zo beter inzicht in de kwaliteit van de inhome bekabeling bij uw eindklant en bent u in staat het maximale uit uw WBA-aansluiting te halen voor uw eindklant. Met behulp van deze rapportage kunt u uw levering- en serviceorganisatie gerichter aansturen, zoals bijvoorbeeld een servicemonteur. U kunt zo klantbeloftes beter nakomen. Naast deze kwaliteitsgegevens kunt u ook direct per lijn de geplande netwerk-upgrades zien.

De rapportage is vanaf 13 april 2016 beschikbaar en wordt wekelijks geactualiseerd. Tijdens de WBA-expertsessie op 16 februari 2016 lichten we de rapportage nader toe. U kunt ook contact opnemen met uw accountmanager of service level manager.