Wijziging in DLM-regelkringen

Publicatie datum 14 november 2014

KPN Wholesale heeft in 2010 Dynamic Line Management (DLM) geïntroduceerd. Dit is een DSL-stabilisatietechniek die automatisch voor elke individuele verbinding het meest optimale profiel vaststelt en configureert in het netwerk. Bij de invoering hanteerden we vier regelkringen voor ADSL. Een regelkring is een set statistische profielen met verschillende snelheden en impuls- en ruisinstellingen. Aan de hand daarvan selecteert DLM voor uw klanten de meest snelle en stabiele verbinding.

Het onderscheid tussen deze 4 ADSL-regelkringen betrof de bitrate en het stabilisatieniveau. De twee lagere ADSL-snelheidsregelkringen (tot 10 Mbps) hebben geen toegevoegde waarde meer. We hebben deze dan ook opgeheven en alle lijnen omgezet naar de twee hogere varianten. Meer informatie over DLM vindt u in annex 2 van WBA op onze website.

DLM wordt als stabilisatietechniek gebruikt bij VDSL en ADSL als u gebruik maakt van het FPI/DLM bestelportfolio. Vectoring en Bonded VDSL maken geen gebruik van deze techniek.