Workshop: met WBA meer bandbreedte via koper

Publicatie datum 30 december 2011

In 2012 gaat KPN door met innovatieve ontwikkelingen om meer snelheid te verkrijgen via het kopernetwerk. WBA Vectoring is een dergelijke techniek gebaseerd op VDSL. Op 16 februari 2012 organiseert KPN Wholesale voor alle WBA-afnemers een interactieve workshop. Verschillende technieken, zoals onder andere WBA Vectoring en Phantoming, komen aan bod en we ontvangen tijdens de workshop graag uw idee├źn en suggesties over deze technieken.

Binnenkort ontvangt u per e-mail een uitnodiging om u aan te melden, maar zet de datum nu alvast in uw agenda.

De planning is dat KPN Wholesale WBA Vectoring vanaf de tweede helft van volgend jaar gaat toepassen bij de uitrol van nieuwe VDSL Buitenringen.
WBA Vectoring is hiermee de vierde technische ontwikkeling in korte tijd waarbij het kopernetwerk beter wordt benut en uw marktbereik via een koperverbinding wordt vergroot. Eerder is de snelheid over het kopernetwerk verbeterd met uitbreiding van de VDSL-frequentie tot 17 MHz, uitrol van VDSL Buitenringen en Pair Bonding. Zo kunt u op steeds meer adressen in Nederland uw eindgebruikers een passende dienst bieden met een hogere snelheid, zowel voor consumenten als voor uw zakelijke klanten.

De technische specificaties van WBA Vectoring staan vermeld in Annex 2 van de dienstbeschrijving WBA op onze website.