KPN neemt NL-ix over

Publicatie datum 11 maart 2011

KPN heeft Netherlands Internet Exchange (NL-ix) overgenomen. NL-ix levert sinds 2001, als het inmiddels 5e grootste internetknooppunt van de wereld, internet exchange en peering gerelateerde diensten (uitwisselen van internet verkeer tussen providers) aan circa 270 aangesloten partijen.

Het toenemende belang van internet-connectiviteit voor service providers, zakelijke klanten en consumenten maakt het internet steeds meer een bedrijfskritische infrastructuur. Internet heeft zich ontwikkeld tot het transportmedium van applicaties waaronder telefonie en video, waarbij steeds meer van deze applicaties zich centraal in het netwerk bevinden.

Met de acquisitie van NL-ix verwerft KPN Wholesale zich een positie in de markt voor transit en peering diensten, diensten in en tussen Carrier Neutral datacenters en 'Mission Critical Internet' diensten. NL-ix heeft in deze markten een goede reputatie en unieke positie. Dit is voor KPN Wholesale de directe aanleiding om, naast ons huidige portfolio van voice (transit/interconnect), core- en acces netwerkdiensten, ons portfolio in deze richting uit te breiden.

NL-ix behoudt zijn eigen identiteit en zal binnen KPN Wholesale als zelfstandige organisatie blijven opereren.

Een overzicht van het portfolio van de NL-ix is terug te vinden op hun website www.nl-ix.net. Indien u vragen heeft, neem dan contact op met uw accountmanager.