Introductie van 1 Gb/s op WBA/VULA FttH

Publicatie datum 20 december 2019

KPN introduceert begin volgend jaar internetsnelheden van 1 Gigabit per seconde (1 Gbps) op zijn glasvezelnetwerk. Vanaf 2 maart 2020 komt 1 Gbps op WBA/VULA FttH stapsgewijs commercieel beschikbaar voor alle huishoudens met een glasvezelaansluiting van het netwerk van KPN. De 1 Gbps snelheid zal in maart al voor circa 1,5 miljoen adressen met een glasvezelaansluiting beschikbaar zijn in de grote gemeenten Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Den Haag, Eindhoven en in tientallen andere plaatsen.

Om dit mogelijk te maken is de afgelopen periode onder andere de capaciteit van de backhaul verbindingen in de eerste gebieden vergroot. Hierdoor is het binnenkort mogelijk om met de GoF en de GPON technologie naast de 500 Mb/s ook 1 Gb/s te bestellen. De downloadsnelheid van deze nieuwe smaak is 1000 Mb/s, de uploadsnelheid is bij introductie 500 Mb/s. De verwachting is dat deze tweede helft 2020 een upgrade zal krijgen naar 1 Gb/s symmetrisch. Via de fpi-check wordt de beschikbaarheid van 1Gb/s op adressen zichtbaar, deze beschikbaarheid zal daarna steeds verder toenemen. Op de website van KPN Wholesale kunt u een overzicht vinden van de AreaPop’s waar vanaf 2 maart 2020 deze hoogste snelheid afneembaar is.

Met de introductie van deze nieuwe maximale snelheid zijn ook de WBA tarieven voor de 200 en 500 Mb/s aangepast. U vindt de nieuwe tarieven in de Annex 4 voor WBA vanaf vandaag op de website van KPN Wholesale. Daar is tevens de aangepaste Annex 2 te vinden waarin deze nieuwe snelheid is verwerkt. Voor meer informatie over de tarieven van het VULA-aanbod kunt u contact opnemen met uw KPN Wholesale-accountmanager. Bent u nog geen klant van KPN Wholesale en wilt u meer informatie over het VULA-aanbod dan kunt u contact opnemen via het contactformulier.