Introductie WBA Copper NT

Publicatie datum 18 december 2020

De introductie van nieuwe technologie-typen in de WBA/VULA dienstverlening vraagt van afnemers ook de nodige aanpassingen, aangezien deze alleen werken met modems (CPE) met chipsets die deze recente technologie ondersteunen. Er zijn al enkele modems op de markt die deze nieuwe technologie typen ondersteunen en sommige andere modems kunnen dit met firmware upgrades.

Om onafhankelijk te zijn van deze ontwikkelingen bij modemleveranciers biedt KPN de mogelijkheid om een WBA Copper Netwerk Terminatie (NT) af te nemen van KPN. Deze Copper NT ondersteunt alle recente VDSL typen, inclusief VPLUS en (Bonded) Long Reach VDSL. Deze Copper NT is in te zetten als een bridge en zal alle VLANs - uitgezonderd  VLAN 255 -  één-op-één doorzetten.

De Copper NT kan binnenkort via de KPN Webshop worden besteld tegen de daar genoemde koopprijs, en is inclusief een standaard WBA configuratie. Deze configuratie bestaat uit een predefined VLAN voor eventuele firmware upgrades en is hiermee alleen in te zetten in het WBA netwerk.

Via de WBA Release Notes zal KPN binnenkort meer details bekend maken.